Σαν σήμερα 1 Απριλιου: Οι Troggs ηχογραφούν το τραγούδι «Wild Thing»

Σαν σήμερα 1 Απριλιου: Οι Troggs ηχογραφούν το τραγούδι «Wild Thing»

Σαν σήμερα 1 Απριλιου, το 1966, οι Troggs ηχογραφούν τη μεγάλη επιτυχία τους «Wild Thing» στο Λονδίνο.

To «Wild Thing» δεν είναι τραγούδι των Τroggs. Γράφτηκε το 1965 από τον Τσιπ Τέιλορ και την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε σε δισκάκι από το συγκρότημα των Wild Ones, χωρίς ωστόσο να γνωρίσει επιτυχία.

Μέχρι την επόμενη χρονιά, οπότε και οι Άγγλοι Troggs, που έψαχναν ένα τραγούδι για να γίνουν γνωστοί το ηχογράφησαν ξανά.

To Wild thing στο Νο1 του αμερικανικου πίνακα επιτυχιών

Η εκτέλεσή τους, που κυκλοφόρησε στις 22 Απριλίου 1966, γνώρισε μεγάλη επιτυχία και στις 30 Ιουλίου 1966 ανέβηκε στο Νο1 του αμερικανικού πίνακα επιτυχιών, όπου παρέμεινε για δύο εβδομάδες.

Το 2004 συμπεριλήφθηκε στη γνωστή λίστα του περιοδικού Rolling Stone με τα 500 κορυφαία τραγούδια όλων των εποχών (Νο 257) και έχει διασκευαστεί από τον Jimmi Hendrix, τον Bruce Springsteen, την Amanda Lear και πολλους άλλους καλλιτέχνες.

Οι Troggs θεωρούνται ως μια πολύ επιδραστική μπάντα, ο ήχος της οποίας αποτέλεσε έμπνευση τόσο για το garage rock, όσο και για το punk rock.

Ο Αμερικανός μουσικοκριτικός Lester Bangs τους είχε αποκαλέσει ως το “πρώτο βρετανικό πανκ συγκρότημα”.

Διάσημοι καλλιτεχνίες της ροκ και punk μουσικής σκηνής όπως οι Ramones, ο Iggy Pop τους συγκαταλέγουν αναμεσα στις σημαντικότερες επιρροές τους.

O τραγουδιστής και ιδρυτής των Troggs, Ρεγκ Πρίσλεϊ, έφυγε από τη ζωή στις 4 φεβρουαριου 2013.

Την αρχική συνθεση του συγκροτήματος συμπληρωναν οι Ronnie Bond (drums), Pete Staples (bass), and Chris Britton (guitar).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Σαν σήμερα 1 Απριλιου (εορτολόγιο, γεγονότα, γεννήσεις, θάνατοι)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αλέξανδρος Παναγούλης
Σαν σήμερα 1 Μαίου σκοτώνεται ο Αλέξανδρος Παναγούλης