Σαν σήμερα 29 Μαρτιου: Ανακαλύπτεται ο πήλινος στρατός στην Κίνα
Σαν σήμερα 29 Μαρτιου: Ανακαλύπτεται ο πήλινος στρατός στην Κίνα

Σαν σήμερα 29 Μαρτίου: Ανακαλύπτεται ο πήλινος στρατός στην Κίνα (στρατός από τερακότα)

Σαν σήμερα 29 Μαρτιου, το 1974, ανακαλύφθηκε ο στρατός από τερακότα ή αλλιώς πήλινος στρατός.

Ο πήλινος στρατός βρίσκεται στο μαυσωλείο του πρώτου Κινέζου αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ (Qin Shi Huang), στα ανατολικά της πόλης Σιάν, μια από τις παλαιότερες πόλεις της Κίνας, με περισσότερα από 3.100 χρόνια ιστορίας, στην Κίνα.

Η ανακάλυψη έγινε όταν στις 29 Μαρτίου Κινέζοι αγρότες, στην προσπάθεια τους να ανοίξουν ένα πηγάδι στην περιοχή βρήκαν ορισμένες από τις πήλινες φιγούρες.

8.000 πηλινοι στρατιώτες

Συμφωνά με την Wikipedia, oι Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα λάκκο μήκους 230 μέτρων με 11 διαδρόμους και τουλάχιστον 6.000 αγάλματα στρατιωτών του πεζικού από τερακότα.

Δίπλα βρέθηκε ένας δεύτερος λάκκος με τοξότες, από τους οποίους άλλοι ήταν σε όρθια στάση και άλλοι γονατιστοί, και ιππείς με τα άλογα τους και αρματηλάτες μαζί με ορισμένους πεζούς και ένας τρίτος λάκκος με 68 φιγούρες που ίσως αποτελούσαν το αρχηγείο του στρατού.

Επίσης βρέθηκε και ένας ακόμη αλλά άδειος. Συνολικά οι πήλινοι στρατιώτες είναι περίπου 8.000. Υπάρχουν επίσης 130 πήλινα άρματα με 520 άλογα και 150 άλογα ιππικού.

Ο Τσιν Σι Χουάνγκ αυτοανακηρύχτηκε αυτοκράτορας το 221 π.Χ. αφού καταφέρε να υποτάξει έξι αντιμαχόμενα κράτη και να ενώσει την Κίνα.

Σύμφωνα με τον ιστορικό Sima Qian (145-90 π.Χ.), που θεωρείται ο πατέρας της Κινεζικής ιστοριογραφίας, η κατασκευή του μαυσωλείου, για την ολοκλήρωση του οποίου εργάστηκαν 700,000 άνθρωποι, ξεκίνησε το 246 π.Χ., όταν ο αυτοκράτορας Τσιν Σι Χουανγκ ήταν 13 ετών.

Έχει χαρακτηριστεί η μεγαλύτερη αρχαιολογική ανακάλυψη του 20ου αιωνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σαν σήμερα 29 Μαρτιου (εορτολόγιο, γεγονότα, γεννήσεις, θάνατοι)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O Τένεσι Ουίλιαμς
Σαν σήμερα 2 Μαίου ο Τένεσι Ουίλιαμς τιμάται με το Βραβείο Πούλιτζερ