Ο ηθοποιος Τάκης Μόσχος, έφυγε απο τη ζωή 29 Απριλιου 2019
Ο Τάκης Μόσχος

Εφυγε από τη ζωή ο Τάκης Μόσχος

Έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα, 29 Απριλίου 2019, σε ηλικία 68 ετών, ο ηθοποιός Τάκης Μόσχος, ο οποίος βρισκόταν σε κώμα έπειτα από διπλό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη.

Γνωστός από τη συμμετοχή του στη θρυλική ελληνική ταινία «Γλυκιά Συμμορία» του Νίκου Νικολαΐδη στον ρόλο του «Αργύρη» και στο «Μετέωρο και Σκιά» του Τάκη Σπετσιώτη στον ρόλο του «Ναπολέων Λαπαθιώτη», ο Τάκης Μόσχος νοσηλευόταν εδώ και ημέρες σε δημόσιο νοσοκομείο.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Τάκης Μόσχος γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1951.

Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές Κοινωνιολογίας και Καλών Τεχνών στη Γερμανία.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα ως μοντέλο και στη συνέχεια πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο στον «Άγγελο» (1982) του Γιώργου Κατακουζηνού, την πρώτη ελληνική ταινία που μίλησε για την ομοφυλοφιλία.

“Αγγελος” και “Γλυκια Συμμορία”

Πρωτοεμφανίστηκε σε ταινίες όπως ο «Άγγελος», όμως ο ρόλος που άλλαξε τα πάντα στην καριέρα του και έφερε την αναγνώριση ήταν στη «Γλυκιά Συμμορία», όπου υποδύθηκε έναν άνεργο ηθοποιό, που ζούσε στο περιθώριο και την παραβατικότητα.

Εδώ και σχεδόν 18 χρόνια, ο ηθοποιός ζούσε μόνιμα στη Σκόπελο όπου και δημιούργησε την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Σκοπέλου (ΕΘΟΣ), µε σκοπό να διδάξει και να αναδείξει τη θεατρική τέχνη, ενώ παράλληλα έκανε μαθήματα σε παιδιά του Γυμνασίου.

Ένας από τους τελευταίους ρόλους του στο σινεμά ήταν στην ταινία «Οι Αισθηματίες» του Νίκου Τριανταφυλλίδη το 2014.

Τον Οκτώβριο του 2018 εγκατέλειψε προσωρινά τη Σκόπελο και μετακόμισε στην Κοζάνη, όπου συμμετείχε στην παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ «Ρωµαίος και Ιουλιέτα», στον ρόλο του πατέρα Λαυρέντιου.

Ωστόσο, η υγεία του τον πρόδωσε και υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

Στα τέλη Μαρτίου ο ηθοποιός έπεσε σε κώμα μετά από μια νέα σειρά εγκεφαλικών επεισοδίων και δεν ξύπνησε ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σαν σήμερα 29 Μαρτιου: Ανακαλύπτεται ο πήλινος στρατός στην Κίνα
Σαν σήμερα 29 Μαρτίου: Ανακαλύπτεται ο πήλινος στρατός στην Κίνα (στρατός από τερακότα)